Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/fs1/37/freetfi/freet.fi/Free10/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5607

 FREE10-seminaari kokosi yli 200 vapaata journalistia Mediakeskus Lumeen joulukuussa.

Suomen freelance-journalistit kiittää kaikkia vieraita ja luennoitsijoita!

Tunnelmoimaan pääset vielä tutustumalla kuvagallerioihin, sekä palauttamalla mieleen mistä kaikesta seminaarissa keskusteltiin!

#FREE10

Free10 seminaari 9.12.2015 Lume-keskus, Helsinki

Paleface

Paleface

Paleface (Karri Miettinen) on yksi maamme arvostetuimmista ja kansainvälisimmistä rap-artisteista.   Paleface avaa FREE10-seminaarin kolmen biisin akustisella setillä.
Mikko Kalliola

Mikko Kalliola

Kuolleista herätys! Suoraa puhetta luovuudesta, markkinoinnista, motivaatiosta ja uudesta noususta. Mikko Kalliola on kovaturpainen, susiruma, vihattu ja rakastettu ajattelija, Aava & Bang Oy:n luova johtaja.

Lue lisää

Kalliola on tällä hetkellä yksi valtakunnan kuumimmista puhujista ja viimeisen kymmenen vuoden aikana hän on ratsastanut suomalaisen elinkeinoelämän aallonharjalla valmentaen lähes 400 suomalaista kasvuhakuista yritystä rajuin vaikutuksin.  Perusluonteeltaan hän on luovan hulluuden vallassa oleva ajoittain sekava henkilö, joka saa ihmiset innostumaan ja hyvälle mielelle. Kaikesta huolimatta, tai tästä johtuen, Kalliola on markkinoinnin rautainen ammattilainen.
Marjaana Toiminen

Marjaana Toiminen

Median uudet ekosysteemit Entä jos medialla onkin runsaasti korkkaamattomia mahdollisuuksia? Entä jos journalistin ammatilla on vielä paljon käyttöä – myös muille kuin mediataloille?

Lue lisää

Marjaana Toiminen on työstänyt VKL:n rahoituksella raporttia digitaalisen journalismin haastajista, startupeista ja muista uusista kunnianhimoisista toimijoista instituutioiden ulkopuolella.Väitöskirja-opiskelija Noora Pinjamaan kanssa yhteistyönä toteutettava raportti skannaa parhaita ideoita, mittareita ja käytäntöjä. Toiminen kertoo raportin ensimmäisistä löydöksistä ja näkemyksistään median uusista ekosysteemeistä.    Marjaana Toiminen on johdon neuvonantaja ja konsultti, joka miettii työkseen tulevaisuutta ja uusia liiketoimintakonsepteja. Aiemmin Toiminen oli Bonnier Publications Oy toimitusjohtaja, sitä ennen Anna-lehden ja Image-lehden päätoimittaja, työuran alussa Aamulehden kulttuuritoimittaja.
   
Heli Mäenpää

Heli Mäenpää

Freejournalistin brändi – mistä se rakentuu ja miltä se näyttää? Heli Mäenpää on on ollut mainonnan ja markkinoinnin palveluksessa 20 vuotta. Tähän mennessä hän on mm. ostanut freelancereiden palveluksia 11 vuotta sekä myynyt niitä omassa yrityksessään Viewmastersissa 7 vuotta.

Lue lisää

Lisäksi hän on kuratoinut ja tuottanut useita valokuvanäyttelyitä sekä toiminut valokuvataiteen ja kaupallisen maailman yhdistäjänä. Tällä hetkellä Heli työskentelee omassa yrityksessään Bang Bangissa luovana johtajana, pyörittää valokuvataidegalleriaa sekä opettaa Aalto-yliopistossa ja Lahden muotoiluinstituutissa valokuvauksen opiskelijoille markkinointia.

 Vapaan journalistin ammatin tulevaisuus – paneelikeskustelu

Paneelin vetää Marjaana Toiminen.   

Elina Yrjölä

Elina Yrjölä

Elina Yrjölä on yrittäjä Journalistikoneessa. Yrjölä on alkuperäiseltä ammatiltaan toimittaja. Ennen yrittäjäksi ryhtymistään hän toimi media-alan liikkeenjohdossa, viimeksi Talentumin Suomen lehtiliiketoiminnan liiketoimintajohtajana. Hän haluaisi mullistaa journalistisen sisällöntuotannon ja luoda alan kiinnostavimmat työpaikat.
Touko Hujanen

Touko Hujanen

Touko Hujanen on klassiseen reportaasiin erikoistunut lehtikuvaaja. Hän työskentelee mm. The New York Timesille ja Raymondille. Hän vetää 11-kollektiivia ja suunnittelee julkaisuja. Hänet on palkittu mm. vuoden lehtikuvaajana ja vuoden nuorena lehtikuvaajana.
Annina Huhtala

Annina Huhtala

Annina Huhtala on tiedeviestintään erikoistuneen Kaskas Median perustaja ja väsymättömän utelias toimittaja.
Jani Halme

Jani Halme

Jani Halme on Mediatoimisto ToinenPHD:n luova johtaja, Kauppalehden kolumnisti, Hyvänmielenosoitus-liikkeen perustaja, patsas- ja Parikkala aktivisti sekä ex-toimittaja, jota kiinnostaa hyvin kerrottu tarina missä tahansa välineessä.

Näkymättömistä esiin ja ääneen

Toimittaja Kaisa Viitanen ja valokuvaaja Katja Tähjä kertovat, kuinka hurahtivat siirtolaisaiheeseen, ensin paperittomien ja nyt uutta kirjaa varten karkotettujen ihmisten tarinoiden äärellä. Viitanen ja Tähjä ovat valinneet hyvin ihmisläheisen tavan kertoa maailman muuttoliikkeistä. Heidän uusi kirja Karkotetut ilmestyy syyskuussa 2016 (Schildts & Söderströms). Molemmat kuuluvat Noon Kollektiiviin. Valokuvaaja Katja Tähjä tykkää pitkistä kuvaprojekteista, joissa pääsee tutustumaan ja tutkimaan aihetta kuvauksen ohella. Tärkeimpänä työmenetelmänään hän pitää hengaamista, jonka ohella sitten myös vähän kuvataan.  Toimittaja Kaisa Viitanen on entinen Me Naisten toimittaja, joka lähti vuorotteluvapaalle Amsterdamiin, päätyi vapaaehtoishommiin siirtolaisjärjestöön –ja löysi itsensä kirjoittamasta siirtolaiskirjoja.
Katja Tähjä

Katja Tähjä

Kaisa Viitanen

Kaisa Viitanen

Seminaarin juontajina ovat Hanna-Kaisa Hämäläinen, Suomen freelance-journalistien puheenjohtaja sekä Arttu Muukkonen, SFJ:n hallituksen jäsen. Ohjelman muutokset mahdollisia.

MISSÄ? KENELLE? MITÄ MAKSAA?

FREE10 Lume-keskuksen Sampo-sali, Hämeentie 135 C, Helsinki, 9.12.2015

Päivä alkaa Lume-keskuksessa Helsingin Arabiassa kello 09 ilmoittautumisella ja kahveilla. Kello 10 alkaa Sampo-salissa ohjelma, joka päättyy kello 16.45 alkavaan parin tunnin coctail-tilaisuuteen. Lisäksi päivän aikana tarjotaan myös lounas. FREE10-seminaari on ilmainen Journalistiliiton freejäsenille (katso lisätietoja alta). Hinta Journalistiliiton jäsenille 90 €. Jos et kuulu Journalistiliittoon on hinta 145 €. FREE10-seminaaripäivä on Journalistiliiton freejäsenille ilmainen, mikäli haet ilmoittautuessasi samalla stipendiä lehdistön freelancereiden apurahahoitokunnalta. Stipendistä ei tule karenssia. (Stipendejä ei voida myöntää Radio- ja tv-toimittajien liiton (RTTL) freelance-jäsenille, eli FAO:laisille, koska heillä on oma rahasto). Lisäksi korvataan jälkikäteen Suomen freelance-journalistien jäsenille pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvien matkakuluja maksimissaan 50 euroa, edullisimman matkustuskeinon mukaan, kuittia vastaan. Tervetuloa mukaan!

Paikkoja rajoitetusti, ilmoittaudu mukaan klikkaamalla tästä!

Lisätietoja: Suomen freelance-journalistien puheenjohtaja Hanna-Kaisa Hämäläinen, puh. 0400 807 561, free10seminaari@gmail.com

Share This